Mol - Retie

 
Trainster Chris Van Sweevelt: ‘Dit zijn belangrijke punten’
 
   EERSTE DIVISIE A (v)   

31-01-2013 - De meisjes van Retie, elfde in de stand, grepen het voorbije weekend tegen Wellen een laatste strohalm in de degradatiestrijd. Door de 3-1 winst behoort rechtsreeks behoud nog altijd tot de mogelijkheden.
 
Door deze overwinning komt Retie op vier punten van Wellen (negende) en op drie van Beerse (tiende). Van het moedige, maar laatste gerangschikte Herenthout hoeft het niet meteen schrik te hebben.

“Als je het behoud wilt afdwingen, dan moet je wedstrijden zoals tegen Wellen winnen”, zegt trainster Chris Van Sweevelt. “Het zijn dan ook zeer belangrijke punten die we zaterdag pakten. En we hebben ze zeker niet gestolen. Een stevige receptie en een ongelooflijke inzet vormden de basis voor deze zege. Het duo Tessa Peeters – Inne Damen verdient deze keer zeker een speciale vermelding. Inne speelde immers als reservesetter een schitterende partij als opposite.”

Opsteker voor groep die hard werkt

“We dicteerden twee sets het gebeuren. Enkele mindere recepties werden ons in set drie fataal. Gelukkig zetten we in deel vier meteen 8-1 op het bord, waarna Wellen plooide”, blikt ze nog even terug op het wedstrijdverloop.

“Dit is een opsteker voor deze groep die hard werkt. Een zege die het vertrouwen verhoogt. Het is alleen jammer dat we nu drie weken niet spelen. Al heeft dat ook positieve kanten. Gezien de kleine spelerskern kunnen we die extra rust gebruik om de batterijen op te laden. Daarnaast lopen de speelsters nu minstens drie weken met een goed gevoel rond. Mentaal is dat mooi meegenomen. Zeker omdat er ons nog een inhaalbeweging wacht en die willen we tot een goed einde brengen. Ik geloof ook in een remonte. Als we deze vormcurve vasthouden, dan kunnen we iedere wedstrijd net iets beter doen dan in de heenronde. En dat net iets beter zal zich ook vertalen in puntenwinst, want die is nodig om het behoud te verzekeren.”

Retie – Wellen 3-1
Setstanden: 25-18, 25-20, 21-25, 25-13.


FOTO CEV
© Copyright - Disclaimer