Mol - Retie

 
Bruno Cools (Retie): 'Dubbel gevoel'
 
   EERSTE DIVISIE A (v)   

02-10-2012 - De vrouwen van Retie verloren het voorbije weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen met 3-0 bij Bocholt. Op papier een zware nederlaag, al relativeert trainer-coach Bruno Cools deze mening.
 
“De cijfers zijn wat ze zijn: 3-0. Maar wie verder kijkt dan deze uitslag, begrijpt onmiddellijk dat dubbele gevoel waar ik mee zit. Als je drie sets met amper twee punten verschil onderuit gaat, dan moet je niet onderdoen voor je concurrent. Dan had je evengoed met dezelfde cijfers kunnen winnen of misschien nog een puntje kunnen meepikken. Maar zelfs dat werd ons niet gegund en dus is het balen. Balen omdat je als team, ondanks een goede prestatie, niet beloond wordt.”

“Toch is er aan de andere kant ook tevredenheid omwille van de degelijke prestatie die de meisjes neergezet hebben. De inzet waarmee ze knokten voor iedere bal, de vechtlust tot het einde en de goede lage verdediging, stilaan het handelsmerk van Retie, stemmen mij positief. Het doet me ook plezier dat we het Bocholt, ondanks een gebrek aan lengte, toch drie sets heel moeilijk hebben gemaakt. Als we nu op de cruciale momenten het hoofd koel kunnen houden, dan staan we er goed voor. Tegen Bocholt wilden we op het einde van de sets forceren, maar we maakten telkens enkele kleine, vermijdbare foutjes. Details die ons een mogelijke zege kostten.”

Bocholt – Retie 3-0
Setstanden: 26-24, 26-24, 25-23.


Foto CEV
© Copyright - Disclaimer