Mol - Retie

 
Retie probeert het behoud te verzekeren
 
   EERSTE DIVISIE A (v)   

04-09-2012 - Het voorbije seizoen wisten de meisjes van Retie in extremis een zevende plaats te versieren in eerste divisie. Na het vertrek van Katrien Bertels naar Zoersel liggen de ambities van trainer Bruno Cools dit jaar echter niet hoger dan het behoud realiseren.

 
“Erin blijven, hoger mikken we niet”, blijft hij bescheiden als hij vooruitblikt op dit seizoen. “De kern is naast het vertrek van Katrien min of meer dezelfde gebleven. Dus moet het mogelijk zijn om in deze reeks te blijven. Zelfs met de beperkte kern van negen speelsters waarover ik beschik.”

“Op uitzondering van enkele Limburgse toppers na zoals As en Beverlo, kunnen we het elke ploeg lastig maken. Op voorwaarde dat onze verdediging blijft draaien natuurlijk, toch al jaren het handelsmerk van Retie. Maar dat was het voorbije seizoen zo en dat zal nu niet anders zijn, vermoed ik. De ploegen uit de tweede helft van de klassering kunnen elkaar allemaal aan. Het zal van details afhangen. Het voorbije seizoen is gebleken dat we met die sterke verdediging ons gebrek aan lengte zeer goed konden compenseren. Daar moeten we nu ook toe in staat zijn. “

Kleine, maar flexibele kern

“Ik heb er vertrouwen in. Ook al beschikken we over een beperkte kern, de flexibiliteit van de speelsters geeft me toch de nodige wisselmogelijkheden. We kunnen verschillende systemen spelen en dat maakt het de tegenstrevers moeilijk om zich daar op af te stemmen. Vooral thuis moeten we opnieuw proberen punten te sprokkelen. Liefst zo snel mogelijk. Hoe sneller die eerste winst komt, hoe meer ontspannen het team kan spelen. En dan zijn we op ons best. Dat heeft het verleden al uitgewezen.”

“Naast het behoud, willen we ook een aantal jongeren die nu actief zijn in eerste provinciale de kansen geven om door te stromen. Zo creëren we een brede basis om de komende seizoenen in deze reeks mee te blijven draaien.”

© Copyright - Disclaimer