Herentals - Mendo Booischot

 
Mendo Booischot leidt puntenverlies
 
   LIGA B (m)   

18-11-2012 – Op het veld van regerend kampioen Optima Lendelede heeft Mendo Booischot zich uitstekend verdedigd. Ondanks een 1-2 voorsprong moest het na vijf sets het hoofd buigen. Mendo behoudt zijn tweede plaats in het klassement, maar heeft wel een wedstrijd meer afgewerkt dan Lendelede.
 
Optima Lendelede startte furieus en etaleerde meteen zijn kracht en snelheid. Mendo moest even naar adem happen, maar herpakte zich en leidde bij de tweede technische time-out met 15-16. Lendelede bleef echter baas in de rally’s en dat maakte het verschil. De thuisploeg, met Steven Hollez in een hoofdrol, maakte zijn favorietenrol in de openingsset dan ook waar.

In set 2 kreeg Mendo, met een alsmaar beter variërende Dries Vekemans aan de pas, meer opties en die lieten ze niet onbenut. Het plaatje blok-verdediging klopte en een ervaren Lendelede moest alles op alles zetten om gelijke tred te houden, maar het mocht niet baten. Mendo zette de borden met het kleinste verschil in evenwicht.

Mendo duwde nu door en met sterke opslagen van Robin Adriaensen en Wout Vandijck kreeg Lendelede het steeds moeilijker.

Een vroege kaart voor coach Bart Renders in set 4 zorgde voor een eerste kloofje (4-1). Receptioneel vlotte het niet meer en een sterk ingevallen Stijn Debecker kon het tij niet keren. Lendelede nam de wedstrijd opnieuw in handen en haalde ook de beslissende tie-break binnen tegen een verdienstelijk Mendo.

Optima Lendelede – Mendo Booischot 3-2
Setstanden: 25-21, 23-25, 18-25, 25-15, 15-11.


© Copyright - Disclaimer